Akcija Pravda

Raspisivanje tjeralica: Delimustafić i Škrijelj u bijegu

Vijesti / Flash | 20. 12. 2016. u 15:26 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo (KS) predložit će Sudu raspisivanje tjeralice za Alijom Delimustafićem i Jusufom Škrijeljem, a nakon što je obaviješteno o tome da ih sudska policija nije pronašla na adresi stanovanja.

Naime, Vrhovni sud FBiH uvažio je u međuvremenu žalbu Tužiteljstva KS-a na raniju sudsku odluku kojom je odbijena mjera produženja pritvora za četvoro osumnjičenih u predmetu „Pravda“, te je Kantonalni sud Sarajevo (KSS) novom odlukom produžio pritvor za dva mjeseca Aliji Delimustafiću i Jusufu Škrijelju, te Suadi Hadžić i Lejli Cerić.

Kako je Feni kazala glasnogovornica Kantonalnog tužiteljstva Azra Bavčić, desilo se ono na što je ovo tužiteljstvo ranije ukazivalo, "a to znači da su Delimustafić i Škrijelj nedostupni organima gonjenja".

Dodala je da će, stoga, Tužiteljstvo predložiti nadležnom sudu raspisivanje interne i međunarodne tjeralice, budući da se njih dvojica nalaze u bijegu.

Delimustafiću, Škrijelju, Hadžić i Cerić, KSS je prije desetak dana ukinuo pritvor u kojem su se nalazili nakon što su uhićeni u akciji “Pravda”.

Tužiteljstvo je tada zatražilo produženje pritvora za dva mjeseca, ali je KSS taj prijedlog odbio i osumnjičene pustio na slobodu. Međutim, Vrhovni sud FBiH je uvažio žalbu Tužiteljstva, te predmet vratio na ponovno odlučivanje KSS-u, koji je osumnjičenima produžio pritvor.

Alija Delimustafić i drugi sumnjiče se za pripadnost organiziranoj kriminalnoj grupi koja je nezakonito knjižila te vršila kupoprodaju nekretnina na području KS-a.

Ranije je KSS za dva mjeseca produžio pritvor Izetu Musiću, Mirsadu Delimustafiću (Alijinom bratu) i Zoranu Lončaru, dok je za Lejlom Fazlagić -Pašić, bivšom sutkinjom Općinskog suda Sarajevo raspisana tjeralica.

Kopirati
Drag cursor here to close