'Zvijer' u bijegu

Raspisana tjeralica za MMA borcem Tomislavom Spahovićem

Vijesti / Flash | 25. 04. 2016. u 11:14 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kantonalni sud u Sarajevu je raspisao tjeralicu za Tomislavom Spahovićem koji se dovodi u vezu sa ubojstvom Amila Geca u sarajevskom naselju Buča Potok.

Naime, Gec je ranjen u glavu u petak u ranim jutarnjim satima, a istog dana je od zadobivenih ozljeda preminuo na Klinici za neurokirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo (UKCS).

Radeći na rasvjetljavanju ovog kaznenog djela policijski službenici Sektora kriminalističke policije uhitili su Melisu Musić zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo pomoć počinitelju nakon izvršenog kaznenog djela.

Kantonalni sud u Sarajevu je odredio jednomjesečni pritvor Spahoviću i Musić.

Mediji su došli i do Spahovićeve majke Silvane koja je negirala povezanost svog sina s pucnjavom.

"Odgovorno tvrdim da moj sin nema nikakve veze s ovim te da uopće ne poznaje Geca. Melisu poznaje, to mu je prijateljica, ali nastradaloga ne poznaje. Moj sin nije u bijegu, nije bitno gdje je on, ali će se javiti, a ja zaista ne želim da se ovakve stvari pišu o njemu. On je sportaš, dokazat će se da je nevin. On ima pare, šta će on kome iznuđivati? Ja sam mu dala pare jer sam prodala kuću u Njemačkoj i stan u Sarajevu. Samo neka priče kruže", rekla je Spahovićeva majka za Dnevni avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close