Sud BiH

Raspisana tjeralica za Herendom i Jusićem

Vijesti / Flash | 29. 03. 2017. u 09:16 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud BiH donio je službeno rješenje o raspisivanju međunarodne tjeralice za Nedžadom Herendom i Edvijom Jusićem, osumnjičenim za ratne zločine nad osam pripadnika JNA u travnju 1992. godine u Velikom parku u Sarajevu, neslužbeno je potvrđeno "Dnevnom avazu" iz izvora bliskih pravosudnim institucijama BiH.

Tjeralica je raspisana po odluci Izvanraspravnog vijeća Suda BiH, koje je prije dva dana prihvatilo žalbu Tužiteljstva da za ove osobe bude određen pritvor i raspisana međunarodna tjeralica jer su nedostupne pravosuđu BiH i nikada nisu saslušane u svojstvu osumnjičenih, javlja Srna.

Prema procedurama, sa tjeralicama je automatski upoznat i Interpol, koji po nalogu pravosudnih organa traga za osobama koje su nedostupne državi koja ih potražuje.

Tjeralice bi u sljedećim danima, tvrdi "Avaz", trebalo da budu objavljene na službenoj stranici ove međunarodne policijske agencije.

Neslužbeno, Herenda se i dalje nalazi u Nizozemskoj, gdje živi već dva desetljeća, a Jusić u NJemačkoj.

Prema istom izvoru, vijest da je zatražena i raspisana tjeralica za Herendom već danima u obavještajnim policijskim i bošnjačkim političkim strukturama izaziva dosta pažnje i straha zbog okolnosti mnogih nerazjašnjenih političkih ubojstava koje je počinila paravnojna formacija "Ševe", čiji je Herenda bio član i jedan od rukovoditelja.

Kopirati
Drag cursor here to close