Međunarodna potjernica

Raspisana potjernica za Senadom Šabićem: Optuženom za davanje dara sutkinji Miletić

Vijesti / Flash | 17. 02. 2016. u 10:42 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud BiH je izdao naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice za Senadom Šabićem nakon što se nije pojavljivao u postupcima pred ovim sudom.

Šabić, koji je optužen za davanje dara sutkinji Suda BiH Azri Miletić i pravomoćno osuđen za trgovinu drogom, bio je pod mjerom zabrane sastajanja sa određenim osobama.

Početak suđenja Šabiću i drugim optuženim za korupciju u pravosuđu odgađan je dva puta u prosincu prošle godine zbog njegovog nedolaska.

Njegov branitelj Husein Mušić tada je rekao da je njegov branjenik nedostupan na telefon i da ima posredne informacije da je našao posao u inozemstvu.

Šabić je nakon pokretanja istrage u ovom predmetu bio uhićen krajem veljače prošle godine, a poslije je pušten da se brani sa slobode.

Šabić se nije pojavio pred Sudom BiH ni 6. studenog 2015. godine, kada mu je Apelacijsko vijeće u drugom predmetu izreklo desetogodišnju kaznu zatvora zbog proizvodnje i prodaje droge.

Obrana je tada navela da Šabić nije došao na presudu jer se ne osjeća dobro.

Posljednji put on se u Sudu BiH pojavio 4. studenog prošle godine, na ročištu u predmetu u kojem je optužen s Azrom Miletić i Ramom Brkićem za primanje, odnosno davanje dara.

Prema optužnici, Brkić i Šabić su obećali Miletićki novčanu naknadu kako bi utjecali na ishod drugostupanjskog postupka u predmetu u kojem im je suđeno za trgovinu drogom i zloupotrebu položaja.

Presudu u ovom predmetu donijelo je drugo vijeće nakon što je Miletić suspendirana, priopćio je BIRN.

Kopirati
Drag cursor here to close