Vlada dala suglasnost

Raspisat će se oglas za prijem i školovanje još 125 policijskih službenika

Vlada je dala suglasnost MUP-u da raspiše natječaj za nova radna mjesta.
Vijesti / Flash | 18. 10. 2023. u 14:15 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je i Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu unutarnjih poslova HNŽ-a za raspisivanje Javnog oglasa za prijem i školovanje 100 kadeta za čin ''policajac'' i 25 kadeta za čin ''mlađi inspektor'', navodi se u prioćenju Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

Ovom su odlukom su, navode, stvoreni preduvjeti za nastavak popunjavanja nedostajućeg kadra u MUP-u HNŽ-a.

Podsjetimo, MUP HNŽ-a u siječnju je objavio Javni oglas za potpunu upražnjenih 150 radnih mjesta.

Tada su tražili 130 službenika u činu policajac, te 20 djelatnika u činu mlađi inspektor.  Tada se je stiglo skoro deset puta više prijava u odnosu na broj traženih pozicija. MUP Je danas objavio i konačnau listu kandidata za pohađanje osnovne obuke za kadete u činu "Mlađi inspektor"

U MUP-u HNŽ, trenutno, nedostaje 378 policijskih službenika, a imenovanjem Roberta Perića za policijskog komesara i Ramiza Hasića za zamjenika šefa policije u listopadu prošle godine uspostavom svih nužnih radnih tijela, deblokiran je rad MUP-a HNŽ.
 
Komesar MUP-a u razgovoru za Bljesak.info je rekao da će brojka nedostajućij policijskih službenika rasti, no najavio i da će odmah po okončanju prvog postupka za prijem novih policijskih službenika, odmah krenuti i drugi proces.
 
Kopirati
Drag cursor here to close