ATV favoriziran

RAK izdao nalog za gašenje predajnika BN TV

Ovim gašenjem do kraja godine BN TV ostaje bez 50% zemaljskog signala.
Vijesti / Flash | 05. 09. 2021. u 20:39 RTVBN

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narod nije zaustavio BN TV, ali je to učinio Milorad Dodik. Draško Milinović, direktor RAK-a i bivši direktor RTRS (Dodikov kadar), izdao je nalog za gašenje predajnika velikom broju tv stanica, među kojima i BN TV, piše ova televizija.

Objašnjenje za ovo gašenje je smetnja Hrvatskoj, zbog čega je BN TV primorana da 1 rujna isključi predajnike u Novom Gradu, Odžaku i Zvorniku, a od 1. listopada to mora da uradi i u Bijeljini, Doboju i na Kozari. Krajem godine BN TV predajnike mora isključiti i u Boljanicu, Tesliću, Novom Gorazdu.

Ovim gašenjem do kraja godine BN TV ostaje bez 50% zemaljskog signala.

Zbog ovakve situacije u kojoj se nije našao samo BN TV, Parlamentarna skupština BiH na zasjedanju 7. srpnja donijela je odluku:

''Nalaže se RAK-u i javnim servisima da se televizijama čiji se predajnici gase osigira nesmetan rad putem digitalnog MUX-a A, na isti način kako su to uradile 2015. i 2016. godine ostale europske zemlje, uključujući i zemlje u regiji - Srbiju, Hrvatsku, Makedoniju i Crnu Goru''.

BN televizija je u međuvremenu uputila dva dopisa RTRS-u s urednom dostavnicom i dokazom da su iste zaprimili, ali do ovog trenutka ni na jedan dopis odgovora nije bilo. Odgovor je dobio ATV, ne samo u pisanoj formi nego je "ekspresno" u HD formatu uključen u MUX A na Kozari i to ni manje ni više nego na poziciju broj 1.

"BN Televizija je antisrpska televizija i narod protiv njih treba nešto da preduzme. To je jedna morbidna struktura koju treba odmah zaustaviti", rekao je tada Milorad Dodik.

Video: "Gase BN - Uzdižu ATV"
Kopirati
Drag cursor here to close