Neodgovornost

Radovi u Zvirovićima: Vozači ugrožavaju radnike, a prašina zdravlje žitelja

Svakodnevne probleme imaju radnici, ali žitelji Zvirovića.
Vijesti / Flash | 28. 08. 2019. u 14:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U svibnju ove godine krenula je rekonstrukcija ceste između Čapljine i Zvirovića, odnosno rehabilitacija regionalne ceste R-425a Tromeđa – Zvirovići.

Najavljivano je i potpuno zatvaranje ceste za promet svih vozila dok traju radovi, međutim to se nikada nije dogodilo.

Svakodnevne probleme imaju radnici, ali  žitelji ovog mjesta. Svatko brine svoju brigu.

''Nije lako. Vozači žele što prije doći na svoje odredište, onda žele skratiti, ne žele ići okolo, pa stvaraju probleme i sebi i nama. Evo neki dan je kolega zamalo nastradao kad se niotud pojavio terenac zbog kojeg je morao skočiti u kanal'', govori za Bljesak.info jedan od radnika na navedenoj dionici.

Kaže da dosta često vozači svojom nesmotrenošću sebi nanesu štetu.

''U par navrata lomili su podvozje, branike, gubili registracije... Ali kad navale proći, ništa ih ne zaustavlja'', govori nam radnik.

Foto: Bljesak.info / Radovi u Zvirovićima

Stanovnicima naselja problem također stvaraju neprezni vozači, ali zbog prašine koja se diže uslijed vožnje.

''Oni i ne usporavaju, voze ovuda četvrtom brzinom, ne smanjuju, onda se diže prašina koja pada po kući, dvorištu, voću, povrću...'', kaže za Bljesak.info Marija, stanovnica Zvirovića.

I radnici i mještani smatraju da policija mora poduzeti mjere.

''Cestu treba zatvoriti, a policija kažnjavati svakoga tko prođe mimo zabrane. I svi bi bili mirni - i radnici i mještani'', složni su.

Inače, u obavijesti o početku radova se isticalo da će se promet kamiona, autobusa, te kamiona s prikolicom iz pravca Čapljine (oba smjera), odvijati obilazno preko Ljubuškog, dok se promet iz smjera Čitluka prema Čapljini trebao preusmjeriti na pravac Cerno – Ljubuški – Čapljina. 

Radovi se izvode na tri poddionice I. poddionica Zvirovići – Miletina, II. poddionica Miletina – Atlas, III. poddionica Atlas – Tromeđa uključujući i kružni tok ''Atlas'', a rok za izvođenje radova je 18 mjeseci. 

Kopirati
Drag cursor here to close