Vasvija Vidović

Radončićeva obrana: Ići ćemo i do Strassbourga

Vijesti / Flash | 28. 01. 2016. u 15:55 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Sud BiH izrekao jednomjesečni pritvor lideru SBB-a Fahrudinu Radončiću, javnosti se obratila odvjetnica obrane Vasvija Vidović, koja je ponovo istaknula da se ovdje radi o političkom progonu i montiranom procesu, prenosi N1.

"Obzirom na ponašanje tužiteljstva i suca jučer, odluka nije bila iznenađenje. Svjedoci ste da je sudac dozvolio da se čita prijedlog sa prisluškivanim razgovorom, što je neuobičajeno. Stranke prime sadržaj, znaju što je unutra i svjedoci ste da tamo nema ništa što ima veze sa krivičnim djelom", kazala je Vidović.

Vidović je kazala da je tražila izuzeće tužitelja Mihajlovića, da su u sudnici bila prisutna još trojica tužitelja, ali da je sudnica ignorirala zahtjeve obrane.

"Umjesto da je zatražen rad sa drugim tužiteljima, ili da je rasprava prekinuta, što je bila zakonska dužnost - ignorirala je zahtjeve obrane", kazala je Vidović.

"Mi ćemo uložiti žalbu i svim pravnim sredstvima ćemo se boriti da ovaj predmet uđe u zakonit postupak. Ukoliko Apelacijsko vijeće odbije žalbu, mi ćemo pisati apelaciju Ustavnom sudu kao što smo to uradili u predmetu Šahman", riječi su Vasvije Vidović.

Ona je pojasnila da obrana Fahrudina Radončića ima informaciju da se radi o kontroliranom postupku u sudu, te da su spremni ići i međunarodnim organizacijama za ljudska prava, sudu u Strassbourgu, ali i pravnim organizacijama koje se bave političkim progonima.

Vidović je kazala da nisu željeli isključiti javnost iz ovog slučaja, što je pravno moguće.

"Smatrali smo da je u interesu javnosti i samog Fahrudina Radončića da javnost čuje što su dokazi tužiteljstva. Ti razgovori se odnose na politička događanja, a ne na Azru Sarić. Mogli smo tražiti izuzeće javnosti, ali to nismo htjeli razmatrati", kazala je Vidović na koncu, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close