Saslušanje

Radončić negirao optužbe; Odvjetnik obećao puno toga reći

Vijesti / Flash | 26. 01. 2016. u 13:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost, koji je osumnjičen za ometanje rada pravosuđa, predan je u nadležnost Tužiteljstva BiH nakon kriminalističke obrade, potvrđeno je u SIPA-i.

''Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e, osoba inicijala F. R. predana je danas u poslijepodnevnim satima uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i počiniteljima Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje'', kazala je glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić za Fenu.

Postupajući tužitelj Tužilaštva BiH bi Sudu BiH nakon ispitivanja trebao predložiti mjere protiv osumnjičenog Radončića, a odluka će biti donesena nakon ročišta koje je zakazano za sutra.

Istodobno, Dragan Barbarić, Radončićev odvjetnik, izjavio je za Dnevni avaz kako u ovom predmetu policijske strukture ne raspolažu nikakvim dokazima protiv Radončića i da iza ovog cijelog slučaja stoji ''politika i samo politika''.

Potvrdio je da je Radončić saslušan u SIPA-i da je u startu negirao sve navode koji mu se stavljaju na teret i bilo kakvim ometanjem rada pravosuđa.

''Radončić je odbacio sve navode što se tiče bilo čega, utjecaja na svjedoke, utjecaja na bilo koga uključujući i Azru Sarić. On je rekao da je taj proces politički montiran i da ga je netko osmislio isključivo u cilju politike'', rekao je odvjetnik i dodao kako je sada sve u rukama Tužiteljstva BiH i da ne zna hoće li u ovom trenutku biti predložen pritvor za Radončića. No, kaže kako je indikativno da su neke stvari iz Tužiteljstva BiH već poslane određenim medijima.

''Kada pogledate tko je sve najavio ovo hapšenje i kako, sve će vam biti jasno i dovoljno govori o svemu tome i ozbiljnosti rada Tužiteljstva BiH'', rekao je Barbarić Avazu naglasivši kako će ''istina u ovom predmetu vrlo brzo biti razotkrivena''.

''Ovdje je sve jasno. Ovo je najavljeno i izvršeno, pripremljeno i smišljeno. Ma stoposto sam uvjeren da je ovo smišljeno sve bilo. Kada pogledate vrijeme i dinamiku, sve se lijepo vidi. Pa svima je to jasno'', rekao je Radončićev odvjetnik i dodao kako je vrlo lako dokazivo tko stoji iza svega ovoga i to će, kako je rekao, biti dokazano.

''Neće tu biti krize nikakve. Taj koji je mislio da će hapšenjem Radončića napraviti krizu, toga neće biti niti će do toga doći. Ali izgleda da je to nekima bio i cilj. Pa nije Radončić budala. Ozbiljan je to čovjek i političar'', rekao je i dodao kako će na sudu, ako do njega dođe, ''mnogo toga reći''.

Podsjetimo, Radončića su u Hadžićima uhitili pripadnici SIPA-e po nalogu Tužiteljstva BiHzbog sumnje da je počinio kazneno djelo ometanja rada pravosuđa i to zbog pritiska na svjedoke u slučaju procesa koji se na Kosovu provodi protiv Nasera Keljmendija.

Naime, u svom iskazu svjedokinja Azra Sarić, koja je bila u vezi s ubijenim Ramizom Delalićem, kazala je da je na nju vršen pritisak da u svom svjedočenju protiv Nasera Keljmendija u slučaju ubojstva Ramiza Delalića ne spominje Fahrudina Radončića. U okviru iste akcije ranije su uhićeni kadrovi SBB-a Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman koji se nalaze u jednomjesečnom pritvoru. Dautbašić je, inače, kandidat SBB-a za državnog ministra prometa i veza.

Kopirati
Drag cursor here to close