nezadovoljstvo

Radnici Pretisa i Hidrogradnje pred zgradom Vlade FBiH

Vijesti / Flash | 24. 04. 2015. u 13:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici poduzeća Pretis Tools, nekadašnjeg pogona Alatnice iz Vogošće, i radnici sarajevskog poduzeća Hidrogradnja okupili su se danas pred zgradom Vlade Federacije BiH da bi iskazali nezadovoljstvo zbog stanja u tim poduzećima. Prvobitno su se okupili vogošćanski radnici, koji su poslije dva tjedna štrajka u krugu poduzeća odlučili doći pred Vladu.

Radnica Pretis Toolsa Mediha Bešlija kazala je da su zahtijevali da im se neko obrati, ali da u poduzeće nije došao nitko.

''Morali smo doći pred Vladu, obećali su nam sada da će nas primiti neko iz resornog ministarstva, vidjet ćemo hoće li to ispoštovati danas'', istaknula je ona. Radnici traže uvezivanje staža, plaće i doprinose.

Bešlija je dodala da to poduzeće ne proizvodi šest mjeseci i da radnici traže zbrinjavanje, odnosno, druga zaposlenja. Radnici Hidrogradnje pridružili su se radnicima Pretis Toolsa s istim ili sličnim problemima i zahtjevima, kao što su uvezivanje staža, plaće i doprinosi. Oni također žele sastanak sindikata i resornog ministarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close