Slijedi blokada tunela?

Radnici Krivaje pristali na deblokadu magistrale: Vladi dali rok od 48 sati

Vijesti / Flash | 16. 02. 2016. u 20:17 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Preko 400 radnika kompanije "Krivaja Mobel" i demobiliziranih boraca koji su danas oko 12 sati blokirali magistralni put M-17 u mjestu Papratnica kod Žepča pristali su deblokirati ovu relaciju puta i razići se mirnim putem.

Kako kažu, Vladi su dali rok od 48 sati da pronađe rješenje i isplati im potraživana sredstva, javlja Agencija Anadolija.

Predstavnik sindikata radnika Krivaje, Besim Hasić, kazao je kako Vlada ZDŽ ima 48 sati roka da isplati potraživana sredstva; u protivnom, radnici će blokirati tunele na magistralnom putu M-17.

"Dali smo Vladi rok od 48 sati da iznađe riješenje i isplati nam potraživana sredstva. Ako se to ne dogodi, radnici će u petak definitivno blokirati sve tunele na ovoj relaciji puta i tu boraviti sve dok se ne riješe svi problemi oko Krivaje", kazao je Hasić.

Podsjetimo, radnicima koji od studenog prošle godine nemaju nikakva primanja nije isplaćena obećana financijska pomoć u iznosu od po 200 KM, pa su tako danas oko 12 sati u potpunosti blokirali magistralni put M-17.

Krivaja je nekada upošljavala 14.000 radnika i koštala blizu 165 milijuna KM. Prodana je za 8 milijuna, a danas upošljava blizu 800 radnika, piše Agencija Anadolija.

Kopirati
Drag cursor here to close