Nezadovoljni radnici

Novalić se opet sakrio radnicima Ere

Premijer je, po riječima predsjednice Sindikata, preduhitrio prosvjednike te je jedina komunikacija koju su danas uspjeli ostvariti ona preko njegove tajnice.
Vijesti / Flash | 01. 06. 2018. u 08:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ono što je novo u odnosu na naše ranije zahtjeve jeste da nam je tajnica premijera Fadila Novalića rekla kako je Vlada upoznata s našim problemom, a raniji odgovori su uvijek bili da su nas upućivali na niže razine. U ovom slučaju, i to smatramo neki pozitivnim pomakom'', rekla je to Mira Mandić predsjednica Sindikata radnika hotela 'Ero', na prosvjedima održanim ispred zgrade Vlade Federacije, u petak 1.lipnja.

Premijer je, po riječima predsjednice Sindikata, preduhitrio prosvjednike te je jedina komunikacija koju su danas uspjeli ostvariti ona preko njegove tajnice.

''Ostajemo do kraja današnje sjednice ispred zgrade Vlade, no uvjereni smo kako će premijer izaći na neki sporedna vrata, jer nas već uspješno izbjegava pola godine, od kada traje cijela ova priča on se krije od nas'', rekla je Mandić.

Bljesak.info / Radnici Ere pred zgradom Vlade

Rokove Vladi, kako govore, neće postavljati,  čekat će rješenje kojem se nadaju do izbora.

''Glavno pitanje su i dalje doprinosi za 62 radnika, u razdoblju od četiri i pol godine, što s kamatama iznosi oko 1.400.000,00 KM. Nadamo se da će rješenje biti do izbora, ako ne tad, onda možda ovaj premijer ode u zaborav, a dođe neki drugi'', poručila je predsjednica Sindikata.

Podsjetimo, Mira Mandić predsjednica Sindikata radnika hotela 'Ero', ranije je naglasila kako im iz Vlade Federacije stalno daju obećanja i govore da će se nešto riješiti, ali još uvijek nemaju nikakvog konkretnog odgovora te su odlučili odgovor potražiti pred zgradom Vlade.

Inače, radnici Ere od Vlade FBiH traže pomoć u rješavanju svog statusa. Doprinosi za 62 radnika nisu uplaćivani u posljednje četiri godine, zbog čega ne mogu ostvariti pravo na mirovinu niti otići na zavod za zapošljavanje.

Predsjednica sindikata je u ranijim izjavama za naš portal rekla kako su za njihovo pitanje nadležni Grad Mostar i Vlada Federacije.

''Tražimo održavanje sastanka gdje bi bili prisutni Fadil Novalić i Ljubo Bešlić, da bi iznašli rješenje što se tiče doprinosa. Ovom prilikom pitam premijera Novalića tko je kriv i zašto je došlo do tolikih Pandorinih kutija u Federaciji. Opet je kriva Vlada FBiH jer porezna ne radi posao koji je trebala raditi, pa je toliko Pandorinih kutija koje je teško riješiti'', poručila je ranije Mandić. Krajem ožujka i gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić je pisao premijeru Vlade Federacije Fadilu Novaliću, pozivajući ga na sastanak radnicima. Bešlić je u pismu Novaliću podsjetio kako su radnici u više navrata prosvjedovali zahtijevajući da im se uplate doprinosi kako bi dio njih mogao ostvariti pravo na mirovinu, zdravstveno, a dio ići na Zavoda za zapošljavanje.

Kopirati
Drag cursor here to close