Treći put

Radnici blokirali magistralnu cestu M-17

Vijesti / Flash | 17. 05. 2016. u 18:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 300 radnika poduzeća "Krivaja-Mobel" iz Zavidovića blokiralo je magistralnu cestu u mjestu Želeća kod Žepča, potvrdio je Srni dežurni operativni u Ministarstvu unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije.

Promet je blokiran u 18:20 sati. Zbog prekida u odvijanju prometa stvorile su se kilometarske kolone vozila jer nema alternativnih pravaca. Za sada nije poznato koliko će blokada trajati.

Blokada magistralnog cestovnog pravca uslijedila je, jer su radnici "Krivaje-Mobel" nezadovoljni odlukom Općinskog suda u Zenici pred kojim su danas održali prosvjedni skup tijekom ročišta.

Radnici poduzeća "Krivaja-Mobel" iz Zavidovića odblokarali su večeras magistralnu cestu u mjestu Želeća kod Žepča, potvrdio je Srni dežurni operativni u Ministarstvu unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije.

Radnici su se razišli u 21:05 sati. Promet na magistralnoj cesti Žepče-Zenica sada se odvija normalno.

Odvjetnik iz Sarajeva Zijad Sušić, koji zastupa radnike, rekao je da je danas održano ročište o odluci mjere osiguranja pokretne i nepokretne imovine čije će rješenje biti doneseno 1. lipnja.

On je naveo da će poslije toga biti nastavljen postupak po tužbi Industrijskog poduzeća "Krivaja" u stečaju protiv poduzeća "Krivaja-Mobel". Očajni radnici su proteklih mjeseci dva puta blokirali magistralnu cestu i sve prometnice u Zavidovićima.

Poduzeće "Krivaja" nekada je bila gospodarski gigant i zapošljavala je 14.000 radnika, te imala poslovnice širom bivše Jugoslavije i Europe. Cjelokupnu imovinu, koja obuhvata sve proizvodne pogone, skladišta, upravnu zgradu i hotel "Kristal", kupila je Ortačka grupa za 8,7 milijuna KM, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close