New York

Radne aktivnosti predsjedavajućeg Predsjedništva BiH na 70. zasjedanju Generalne skupštine UN-a

Vijesti / Flash | 29. 09. 2015. u 08:43 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović se tijekom boravka u New Yorku sastao s generalnim tajnikom UN-a Ban-Ki Moonom, te se upisao u knjigu gostiju u zgradi Ujedinjenih naroda.

Tijekom susreta razgovaralo se o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i stanju u regiji po pitanju izbjeglica. Predsjedavajući Čović je zahvalio generalnom tajniku za sveukupan angažman UN-ovih agencija na pružanju pomoći stanovništvu u poplavama pogođenim područjima, kao i za napore koje Ujedinjeni narodi ulažu radi otklanjanja posljedica poplava. Bilo je riječi i o zajedničkim projektima u okviru specijaliziranih agencija Ujedinjenih naroda.

Predsjedavajući Čović kratko se susreo i sa predsjednikom Rumunjske Klausom Iohannisom. Razgovaralo se o aktivnostima BiH na putu ka Europskoj uniji, te je iskazano zadovoljstvo zbog pozitivnih pomaka na tom putu. Izražena je podrška Rumunjske daljim aktivnostima BiH, s ciljem približavanja Europskoj uniji.

Predsjedavajući Čović prisustvovao je otvaranju Generalne rasprave 70. zasjedanja Generalne skupštine UN-a te prijemu koji je tim povodom organizirao predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama. Predsjedavajući Čović bio je gost i na svečanom ručku u čast šefova država, koji je priredio generalni tajnik UN-a Ban Ki-Moon.

Predsjedavajući Čović sastao se sa generalom Davidom H. Petraeusom, predsjednikom KKR Global Institute, koji je sastavni dio vodeće svjetske investicijske kompanije KKR. Ova kompanija, sa više od 40 godina iskustva u ovom poslu, upravlja investicijama u vrijednosti od oko 100 milijardi dolara. Trenutno investira u više od 80 kompanija širom svijeta a u BiH je, zajedno sa Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), investirala oko 50 milijuna američkih dolara.

Predsjedavajući Čović je istaknuo brojne mogućnosti investiranja u BiH, te je iskazao podršku svim investicijskim projektima koji za cilj imaju poboljšanje uvjeta života građana BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close