Omalovažavanje

Radarska kontrola: Mladić bez vozačke prekoračio brzinu i pokazao srednji prst

Vijesti / Flash | 23. 12. 2015. u 14:56 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak u 12:57 sati, stacionarni radar koji se nalazi uz magistralnu cestu M-6, u mjestu Vitina, snimio je motorno vozilo marke Hyundai bez registarskih oznaka, koje se kretalo brzinom od 77 km/h, na dijelu ceste na kome je brzina ograničena na 60 km/h.

Na snimci je vidljivo da je vozač motornog vozila pokazivao srednji prst prema radaru, što predstavlja prekršaj iz čl. 12. st. 1. tč. a. Zakona o javnom redu i miru Županije Zapadnohercegovačke, za koji je zapriječena novčana kazna u iznosu od 700 do 1.500 KM, navodi se iz MUP-a ŽZH.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je predmetnim, neregistriranim motornim vozilom, bez položenog vozačkog ispita upravljao M. P. (23) iz Vašarovića. M. P. (23) je pozvan u službene prostorije PU Ljubuški gdje je u srijedu nad njim izvršena prekršajna obrada, tijekom koje je priznao izvršenje opisanih prekršaja, te je potpisao prekršajne naloge, prihvaćajući odgovornost.

Za počinjeni prekršaj protiv javnog reda i mira (omalovažavanje tijela vlasti ili njihovih službenih osoba, prilikom obavljanja ili u svezi obavljanja službe) M. P.-u je izrečena novčana kazna u iznosu od 700 KM, a za počinjene prometne prekršaje – upravljanje motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje neregistriranim motornim vozilom i prekoračenje dopuštene brzine, izrečena mu je jedinstvena novčana kazna u iznosu od 440 KM, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close