pare i život

Putinov bankar nestao s novcem

Vijesti / Flash | 11. 07. 2015. u 07:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska policija pokušava ući u trag nekadašnjem bankaru Kremlja, koji tvrdi da mu ruski predsjednik želi oteti imovinu i ubiti ga.

Sergej Pugačov, tajkun koji je rođen u Rusiji, ali već godinama živi u Londonu, pobjegao je iz Velike Britanije iako mu je sud zabranio da napušta zemlju. Pretpostavlja se da je otišao u Francusku, budući da posjeduje državljanstvo te zemlje.

Protiv njega se trenutno vodi postupak zbog navodne krađe više od 900 milijuna eura iz banke Mezprombank koju je osnovao u Moskvi. Pored britanske policije, za petama mu je i ruska Agencija za osiguranje depozita (DIA), a njegova imovina u vrednosti od 1,8 milijardi eura privremeno je zamrznuta.

Međutim, Pugačov tvrdi da su optužbe protiv njega neosnovane i da je žrtva „političkog progona“. Nekoliko tjedana uoči bjega, izjavio je da je životno ugrožen zbog „lova“ koji je pokrenuo Vladimir Putin. To je potvrdila i njegova ljubavnica Aleksandra Tolstoj.

‘’Sergej je sa Vladimirom Putinom bio u dobrim odnosima sve do 2010. godine, a onda je Putin pokušao nezakonito prepisati njegovu imovinu državi. Od tada svakog dana strahujemo za svoje živote’’, rekla je glumica koja je i dalje u Londonu.

Odvjetnik ruskog tajkuna tvrdi da je njegov klijent napustio Britaniju „iz sigurnosnih razloga“.

Kopirati
Drag cursor here to close