opasnost

Putin zadovoljan, u Rusiji otkriveno 300 špijuna u 2014. godini

Vijesti / Flash | 26. 03. 2015. u 15:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 300 stranih špijuna otkrila je u 2014. godini u Rusiji kontraobavještajna služba, izrazio je zadovoljstvo predsjednik Vladimir Putin na sastanku s upravom ruskih obavještajnih službi (FSB) koje su naslijedile nekadašnji KGB.

Vladimir Putin, i sam bivši agent sovjetskog KGB-a i direktor FSB-a prije dolaska na vlast 1999. godine, pozdravio je učinkovitost svojih bivših kolega, javile su ruske novinske agencije.

Putin je na ovom sastanku upozorio na opasnost od "provokacija" stranih tajnih službi prije narednih kampanja za opće izbore u 2016. godini i za predsjedničke u 2018.

''Stalno postoje strani pokušaji da se diskreditiraju i destabiliziraju vlasti uz pomoć nevladinih organizacija i politiziranih udruženja'', kazao je on i precizirao da će se nastaviti istrage protiv udruženja osumnjičenih da su "strani agenti".

Rusija je u 2012. godini donijela zakon koji obavezuje nevladine organizacije financirane iz inozemstva, koje imaju "političku aktivnost", da se registriraju kao "agenti iz inozemstva".

Rusija i zapadne zemlje su zbog ukrajinske krize došli do najgore konfrontacije od kraja hladnog rata. Otkriveni su brojni "špijuni" i na jednoj i na drugoj strani i protjerani, što je znak povećanja napetosti između starih neprijatelja.

Kopirati
Drag cursor here to close