Pouzdan susjed

Putin: Ukrajina je naša 'najbratskija' nacija i u interesu nam je da izađe iz krize

Vijesti / Flash | 02. 10. 2014. u 12:56 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izlazak Ukrajine iz političke i ekonomske krize u nacionalnom je interesu Rusije, a Ukrajina je za Rusiju "najbratskija od svih nacija", rekao je Vladimir Putin.

''U našem je interesu da imamo pouzdanog i predvidljivog partnera i susjeda'', rekao je Putin na investicionom forumu "VTB Capital Russia", preneo je Reuters.

Ruski predsjednik je u vezi s tim izrazio nadu da će parlamentarni izbori u Ukrajini, zakazani za 26. listopada, omogućiti povratak stabilnosti u toj zemlji, navodeći da je to također u interesu Rusije.

Putin je istaknuo da će izbori doprinijeti stabilnosti u Ukrajini ukoliko službeni Kijev bude garantirao puna prava svim ukrajinskim građanima, što se, kako navodi Reuters, očito odnosi na proruski orijentirane građane na istoku Ukrajine, u Donjeckoj i Luganskoj oblasti. Oni su, inače, najavili da neće sudjelovali na izborima 26. listopada.

''Nadam se da će parlamentarni izbori u Ukrajini biti pravedni i da će u tu zemlju konačno stići dugo očekivana politička stabilnost'', rekao je ruski predsjednik.

Službeni Kijev optužuje Moskvu da se miješa u unutarnje poslove Ukrajine time što podržava proruske snage na istoku zemlje, što Kremlj negira, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close