Turci: korišten sarin

Putin traži od UN-a da provede istragu incidenta s kemijskim oružjem

Vijesti / Flash | 11. 04. 2017. u 18:05 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Moskva će zatražiti od Ujedinjenih naroda da provedu istragu prošlotjednog incidenta s kemijskim oružjem u Siriji, kazao je ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak, prenosi njemačka novinska agencija DPA.

Kako su prenijeli državni mediji, Putin je incident nazvao pobunjeničkom provokacijom i kazao da Rusija ima obavještajne podatke da se slične akcije planiraju i u drugim dijelovima Sirije, uključujući glavni grad Damask, piše Fena.

U međuvremenu turski ministar zdravlja u utorak je kazao da laboratorijski nalazi upućuju na to da je u napadu na grad na sjeveru Sirije ranije ovog mjeseca korišten plin sarin, a ruska vojska je priopćila da je sirijska vlada spremna dopustiti međunarodnim stručnjacima da pregledaju njenu bazu kako bi potražili tragove kemijskog oružja, izvještava Associated Press.

General-bojnik Sergei Rudskoy iz ruskog Generalstožera u priopćenju za televiziju kazao je da će Rusija pružiti sigurnost međunarodnim inspektorima koji žele pregledati sirijske baze, te da se Damask složio dopustiti dolazak ovih inspekcija.

Rudskoyevi komentari uslijedili su kratko nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin priopćio da će Moskva zatražiti od Ujedinjenih naroda istragu napada na Khan Sheikhoun.

Kopirati
Drag cursor here to close