status

Putin pozvao Židove da emigriraju u Rusiju

Vijesti / Flash | 20. 01. 2016. u 08:18 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je Židove da emigriraju u Rusiju. On je to izjavio nakon što se predsjednik Europskog židovskog kongresa Vjačeslav Kantor požalio da je status Židova u mnogim europskim zemljama gori nego što je bio nakon Drugog svjetskog rata.

“Vi ste oduvijek bili, ostajete, a nadam se da ćete biti prijatelj židovskog naroda“, rekao je Kantor u razgovoru sa Putinom i dodao da je u Europi sve prisutniji antisemitizam zbog kojeg Židovi polako napuštaju Stari kontinent.

Pored toga, rekao je Kantor, Europski židovski kongres podržava Rusiju u borbi protiv terorista ID, jer “ruska avijacija ne brani samo interese Rusije, već štiti i Europu“.

Istovremeno, Putin je rekao da je Europski židovski kongres saveznik Rusije u borbi protiv antisemitizma i zahvalio se toj organizaciji zbog napora protiv glorifikacije nacizma.

“Vaša organizacija je jedna od najvećih nevladinih struktura koja se zajedno sa Rusijom bori protiv ksenofobije, antisemitizma i ekstremističkih pogleda na svijet. Također, vi ste naši saveznici u očuvanju sjećanja na katastrofalne posljedice Drugog svjetskog rata – katastrofa koja je izazvala najveću štetu čovječanstvu“, rekao je Putin, prenosi RTRS.

Kopirati
Drag cursor here to close