potpuna suradnja

Putin doputovao u Kinu i sastao se s Erdoganom

Vijesti / Flash | 03. 09. 2016. u 17:41 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Rusije Vladimir Putin doputovao je danas u kineski grad Hangdzhou gdje se održava samit G20, a posjetu je započeo bilaterlanim sastancima, uključujući turskog predsjednika Erdogana.

Rekao je da namjerava s njim razgovarati o obnavljanju potpune suradnje dvaju zemalja.

"Drago mi je što imamo mogućnost razgovarati o tome kako teče ispunjavanje naših dogovora postignutih tijekom vaše posjete Rusiji, u Sankt Peterburgu. Naravno, potrebno je učiniti još mnogo toga da bi se obnovila potpuna suradnja u svim pravcima. O tome ćemo upravo danas razgovarati", rekao je Putin, prenosi Sputnik.

Erdogan je istaknuo da s Putinom namjerava posebno razmotriti suradnju u energetici, kao sva pitanja bilateralne suradnje koja su pokrenuta na peterburškom sastanku.

Erdogan je, također, zahvalio Putinu za obnavljanje charter-letova između dvije zemlje.

Ruski lider je u kineski grad Hangdzhou stigao iz Vladivostoka. Tijekom naredna tri dana Putina očekuju razgovori s liderima Argentine, Egipta, Francuske, Njemačke i niza drugih zemalja.

Kako je ranije priopćio Kremlj, službeni program summita G-20 počet će 4. rujna, a planirano je da predsjednik ruske države sudjeluje u prvom radnom zasjedanju foruma, posvećenom učvršćivanju koordinacije ekonomske politike, kao i na svečanom prijemu koji organizira predsjednik Kine Xsi Jinping.

Istog dana Putin će sudjelovati na neformalnom susretu lidera BRIKS-a, koji će, prema tradiciji, biti održan uoči summita dvadesetorice.

Planiran je i razgovor Vladimira Putina s kineskim predsjednikom.

Glavna tema summita je izgradnja inovacijske, zdrave, uzajamno povezane i inkluzivne svjetske ekonomije.

Kopirati
Drag cursor here to close