Preko 2 milijuna maraka

Pušteni nalozi za lipanjske naknade roditeljima - njegovateljima

"Nemam način da kažem da se sve može promijeniti za dan ili mjesec, ali s posebnom pažnjom sam analizirao proces u Ministarstvu i informacije koje nam dolaze s terena".
Vijesti / Flash | 12. 07. 2023. u 15:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava korisnike koji po osnovu Zakona o roditeljima - njegovateljima ostvaruju pravo na naknadu da su doznačena sredstva za mjesec lipanj u ukupnom iznosu od 2.083.223,20 KM za 48 centara za socijalni rad na području Federacije BiH, koji će dalje shodno ranijoj praksi naknade isplatiti na račune roditelja - njegovatelja kojih je po dosad urađenoj reviziji rješenja ukupno 689, od čega najviše u Županiji Sarajevo gdje je do sada uvodno u pravo 146 roditelja.

Obzirom da je proces revizije rješenja roditelja - njegovatelja u javnosti izazvao dosta revolta zbog procedura koje traju već izvjesno vrijeme, federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić u proteklom periodu posvetio je posebnu pažnju analiziranju situacije i pronalaženju najboljih rješenja kako bi se proces revizije završio što je moguće prije.

"Nemam način da kažem da se sve može promijeniti za dan ili mjesec, ali s posebnom pažnjom sam analizirao proces u Ministarstvu i informacije koje nam dolaze s terena. Kao najbolje rješenje u ovom trenutku izabrali smo ubrzanje procesa osnivanjem komisije koja će raditi na reviziji pristiglih rješenja. Izabrali smo pet pravnika i odredili rok od dva mjeseca da završe kompletnu reviziju. To se u ovom trenutku čini kao najrazumniji rok u kojem se sve može završiti", pojasnio je ministar Delić.

On je naveo i da je u Ministarstvu, po preuzimanju mandata, zatekao dva službenika koji su radili na reviziji ovih rješenja, te da očekuje da će pojačanje od pet službenika, pravnika imenovanih u ovu komisiju značajno ubrzati reviziju i završavanje procesa koji traje već skoro dvije godine.

Iz Ministarstva napominju da su obaviješteni o kašnjenju uplata u Županiji Sarajevo, te da u suradnji sa Centrom za socijalni rad i Vladom ŽS poduzimaju sve neophodno kako bi se procedure odobravanja prijenosa sredstava sa proračuna Županije na račun Centra za socijalni rad ubrzale. Cilj je pronaći trajno rješenje, ne riješiti problem samo za mjesec ili dva, stoji u saopćenju Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Kopirati
Drag cursor here to close