Sud BiH

Puljić negirao krivicu za zločine u Mostaru

Vijesti / Flash | 21. 01. 2015. u 15:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ročištu za izjašnjenje o krivnji pred Odjelom I za ratne zločine Suda Bosne i Hercegovine, optuženi Mile Puljić izjasnio se da nije kriv.

Sud BiH potvrdio je 16. prosinca 2014. godine optužnicu koja Milu Puljića tereti za počinjenje kaznenog djela zločini protiv čovječnosti iz člana 172. stav 1. točke h), i) i k) u vezi sa članom 180. stav 1. i 2. Kaznenog zakona BiH, a sve u vezi sa članom 29. Kaznenog zakona BiH.

U optužnici se navodi da je optuženi Mile Puljić, od svibnja 1993. godine do ožujka 1994. godine, u svojstvu zapovjednika II bojne 2. brigade Hrvatskog vijeća obrane (HVO), na području općine Mostar, u okviru širokog i sistematičnog napada HVO vojske, Vojne policije HVO-a i dr. na civilno muslimansko stanovništvo, u suizvršiteljstvu i dogovoru s zapovjednikom operativne zone Jugoistočne Hercegovine, zahtijevao od neposrednih izvršitelja da izvode zatvorenike iz logora Heliodrom, odvode ih na prinudne radove i u živi štit.

Na prinudnim radovima i u živom štitu, oko 73 zatvorenika - civila bilo je ranjeno, 11 poginulo, a oko 15 njih fizički su zlostavljali pripadnici II bojne 2. brigade HVO-a, priopćeno je danas iz Suda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close