Predsjedništvo BiH

Prvo službeno putovanje: Predsjedavajući Ivanić u Seulu pozvao Koreju da ulaže u BiH

Vijesti / Flash | 21. 11. 2014. u 12:07 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić sudjeluje na Konferenciji lidera Svjetske unije demokrata - IDU, koja se održava u Seulu.

Na Konferenciji kojoj prisustvuje preko 50 delegacija iz cijelog svijeta ‎dominantne su teme iz oblasti ekonomije, društvenih reformi i regionalnih sigurnosnih izazova. Govoreći na Konferenciji, predsjedavajući Ivanić se osvrnuo na izazove pred kojima se nalaze Bosna i Hercegovina i regija Zapadnog Balkana, potrebu stalnog uspostavljanja kompromisa, procesa integriranja u Europsku uniju, kao i stvaranja većeg povjerenja i međusobnog uvažavanja kao ključnog uvjeta stabilnosti i ekonomskog oporavka.

Predsjedavajući Ivanić se sastao sa predsjednicom Koreje Gen Hi Park, najzaslužnijom za uspjeh korejske ekonomije. Tijekom sastanka sa predsjednicom jedne od najjačih svjetskih ekonomija, članicom G20, koja najveći dio svojih uspjeha ostvaruje u auto, elektro i informacijskim industrijama, istaknuta je potreba sagledavanja mogućnosti ulaganja u zemljama Balkana, posebno u Bosnu i Hercegovinu.

Tijekom Konferencije Ivanić se sastao sa Kim Mo Sungom, korejskim liderom i predsjednikom vladajuće Sanuri stranke, koja ima apsolutnu većinu u Parlamentu Koreje. Ivanić je pozvao Sunga da razmotre mogućnosti investiranja u Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedavajući Ivanić je razgovarao o intenziviranju ekonomske i političke suradnje sa premijerom Finske Aleksandrom Stubom, te drugim preds

Kopirati
Drag cursor here to close