Vojvoda u agenciji

Prva žrtva vojvode: Podžić objavio da se kaje zbog glasa Poplašenu

Vijesti / Flash | 12. 11. 2015. u 13:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glas za Nikolu Poplašena je moj glas, a ne glas Demokratske fronte, objavio je u priopćenju za javnost član te stranke nakon objave da je (nekadašnji) četnički vojvoda imenovan članom Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvalitete.

''Da, pogriješio sam'', napisao je Podžić navodeći kako je priopćenje za javnost poslao ''nakon što su se dojmovi slegli nakog glasovanja u Domu naroda Parlamentarne Skupštine BiH za imenovanje članova Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta, pri kojem je za jednog od članova imenovan samoproklamirani četnički vojvoda Nikola Poplašen, glasovima osam izaslanika''.

''Istina je da sam pogriješio, ponajviše prema sebi i svim bosansko-hercegovačkim patriotama, jer sam kao čovjek, koji je svim srcem, sve vrijeme rata branio ovu zemlju, napravio politički kompromis i kajem se'', rekao je Podžić.

Poručio je pak da ''neka ne likuju i ne drže prodike oni koji niti su ikada branili, niti ikada voljeli i poštovali ovu zemlju''.

''Stid koji ja osjećam u vezi odluke koju su uz mene podržali i naši koalicijski partneri SDA, HDZ BiH i Savez za promjene, nikada neće biti osjećaj koji će kod takvih prevladati zbog štete koje su nanijeli i još uvijek nanose našoj domovini na grublji i opasniji način od jedne moje pogrešne procjene i želje za kompromisom, tamo gdje mu zaista nije bilo mjesta. Stav da ovo podržim, bio je moj osobni i nikako stav Demokratske fronte'', poručio je Hodžić.

Podsjećamo, na sjednici Doma naroda na kojoj su se birali članovi upravnog odbora  Agencije za visoko obrazovanje BiH, za imenovanje novi članova, među njima i Poplašena, glasovao je i Podžić.

Ovo imenovanje je izazvalo buru u javnosti zbog Poplašenove prošlosti, a Bljesak.info donosi Vam audio zapis ''brzinske'' rasprave i imenovanja. 

Kopirati
Drag cursor here to close