U petak 22. travnja

Prva sjednica GV Stolac: Vijećnici odlučuju o naknadi za novorođenu djecu od 1000 KM

Prema toj odluci, novčanu naknadu od 1000 maraka dobilo bi svako novorođeno dijete, a pravo na isplatu naknade imala bi djeca rođena nakon 1. siječnja 2022. godine.
Vijesti / Flash | 21. 04. 2022. u 12:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Općina Stolac / Stolac

Odluka o pravu na novčanu naknadu za novorođenu djecu na području grada Stolac u visini od 1000 maraka naći će se pred vijećnicima na 1. sjednici Gradskog vijeća Stolac zakazanoj za petak.

Prema toj odluci, novčanu naknadu od 1000 maraka dobilo bi svako novorođeno dijete, a pravo na isplatu naknade imala bi djeca rođena nakon 1. siječnja 2022. godine, navodi se u najavi sjednice.

Zahtjev za isplatu jednokratne naknade podnosit će se Centru za socijalni rad u roku od 4 mjeseca od dana rođenja djeteta.

Pred vijećnicima će se također naći i Odluka o usvajanju Nacrta Regulacijskog plana dijela gradskog područja "Vidovo Polje II" u Stocu.

Nositelj izrade plana je poduzeće Ecoplan Mostar koje je s Općinom Stolac sklopilo ugovor o izradi Regulacijskog plana Vidovo polje II. Nositelj pripreme plana je Služba graditeljstva, prostornog uređenja, zaštite okoliša i obnove grada Stoca.

Prostornim planom općine Stolac za razdoblje od 2013. do 2023. godine predviđa se izrada provedbenog plana za sportsko rekreacijsku zonu za koju je dana preporuka da se smjesti upravo na lokaciju Vidovog polja u blizini gradskog stadiona.

Kopirati
Drag cursor here to close