Bez nikaba i hidžaba

Prva dama SAD-a izazvala skandal - nije pokrila glavu prilikom posjete Saudijskoj Arabiji

Vijesti / Flash | 28. 01. 2015. u 09:08 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom utorka američki predsjednik Barack Obama te njegova supruga Michelle bili su u Rijadu kako bi sudjelovali na posljednjem ispraćaju saudijskog kralja Abudlaha.

No, svojom pojavom, Michelle Obama je podigla mnogo prašine. Za razliku od tamošnjih žena, nije pokrila glavu nikabom niti hidžabom, piše AP.

U Saudijskoj Arabiji to je poprilično neobično jer je to jedna od rijetkih zemalja na svijetu gdje se od žena očekuje da pokriju glavu, a većina saudijskih žena odabire nikab ispred hidžaba.

Iznimka jesu strankinje, međutim, Michelle koja sa suprugom predstavlja SAD je osoba od koje se očekuje da se ne ponaša kao turistkinja, piše Jutarnji list.

Michelle tijekom posjete jest odjenula kombinaciju koja joj je u potpunosti prekrila ruke, ali nedostatak marame izazvao je bujicu negativnih komentara na društvenim mrežama.

U kratkom razdoblju nakon što je snimka njezinog posjeta emitirana na tamošnjoj televiziji, na Twitteru je osvanuo niz objava s hashtagom 'Michelle Obama otkrivena', prenosi Washington Post.

Među brojnim kritikama našlo se i nekoliko komentara u kojma se pitaju zašto Michelle nije pokrila glavu tijekom posjete Saudijskoj Arabiji, a tijekom nedavnoj posjeta drugoj muslimanskoj zemlji, Indoneziji, prva dama SAD-a nosila je nikab.

Kopirati
Drag cursor here to close