Rat donosi bol

Prozor-Rama: Upriličeno javno govorenje žrtava rata i bivših logoraša

Vijesti / Flash | 20. 10. 2016. u 06:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javno govorenje žrtava rata i bivših logoraša "Moja priča: PRO-Budućnost", upriličeno je u srijedu u Prozor-Rami, u sali upravne zgrade HC-a.

Građani općine Prozor-Rama imali su priliku prisustvovati implementaciji USAID-ovo projekta PRO-Budućnost, javno govorenje, te upoznati se sa pričama žrtava rata i bivših logoraša.

Siniša Sajević, nacionalni koordinator USAID-ovog projeta PRO-budućnost kazao je u izjavi za Fenu kako je javno govorenje samo jedna od aktivnosti koje implementiraju u okviru projekta.

''Vrlo je bitno napomenuti da je danas u općini Prozor-Rama napravljen jedan pomak i napredak, jer smo ovu istu aktivnost pokušali organizirati i prije pola godine, no nismo imali uspjeha kao danas. Posebno nam je drago što smo imali priliku uručiti nagradu osobi Prozor-Rama, a to je Marko Bošnjak koji je pobjedio na show-u "Pinkove zvijezdice", kao heroju zajednice i osobi koja je na neki način pomirila regiju jer su bez obzira na etničku pripadnost, svi bili uz njega.

Također, današnjim javnim govorenjem pokušali smo da kroz razgovor i otvaranje određenih tema s početka devedesetih godina, pokažemo kako rat donosi zaista samo bol, stradanje i patnju, i da bez obzira na etničku ili bilo koju drugu pripadnost, ljudi stradaju tokom takvih nemilih događaja. Zaista moramo razmisliti, u svakoj drugoj prilici, čak i kada spominjemo konflikt, šta to ustvari donosi svim narodima na jednom prostoru'', kazao je Sajević.

Kopirati
Drag cursor here to close