25. obljetnica pada

Prozor-Rama i Neum za Vukovar

Vijesti / Flash | 19. 11. 2016. u 08:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak navečer, na 25. obljetnicu pada Vukovara i uspostave Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, ispred spomen obilježja poginulim braniteljima općine Prozor-Rama održana je ''Večer sjećanja''.

Paljenjem svijeća i molitvom ispred spomenika u Prozoru građanke i građani ovoga grada odali su počast svim poginulim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata, kako u BiH, tako i u Hrvatskoj, prenosi Rama-Prozor.info.

''Neka plamen sjećanja na žrtve Vukovara, Škabrnje, Stipića livade, Grabovice, Uzdola, Križančeva sela i mnogih drugih hrvatskih stratišta gori u našim srcima'', naveli su iz OO Mladeži HDZ BiH Rama koji su bili organizatori ''Večeri sjećanja''.

Da se Vukovar nikada zaboraviti neće pokazali su i Neumljani.

Uz inicijativu OO Zajednice žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača Neum, a uz veliku potporu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Neum, Neumljani su 25.-u godišnjicu pada Vukovara , simbola stradanja i herojstva, obilježili na poseban način.

Program obilježavanja 25.-e godišnjice sjećanja na Vukovar započeo je uz svečano misno slavlje za sve stradale heroje - hrvatske branitelje u župnoj crkvi Gospe od Zdravlja. Nakon zajedničke molitve i blagoslova svijeća, u koloni sjećanja mnoštvo mještana se uputilo iz crkve kroz Vukovarsku ulicu do Spomen obilježja-Križa. Ujedinjeni u molitvi i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja, Neumljani su dostojanstveno i spokojno iskazali poštovanje i zahvalnost, i poklonili se svim nedužnim žrtvama Grada Heroja koji su svoje živote dali za našu slobodu, priopćeno je.

“Ovdje se isprepliću osjećaji tuge i zahvalnosti s osjećajem ponosa. Ujedinjeni u molitvi i sjećanju, odajemo počast svim poginulim hrvatskim braniteljima. Obilježavajući 25 godina pada Vukovara-grada heroja, želimo iz našega Neuma poslati u svijet jasnu poruku da se Vukovar i svi naši Vukovari, sve naše rane i sve jame, nikada više ne ponove i ne zaborave. Neka nam ova večer bude i poticaj da smognemo snage prevazići sve razdore među nama , da radimo složno na radost i napredak našega grada i našeg hrvatskog naroda!“, izjavila je Zorica Sentić, predsjednica OO ZŽ HDZ BIH Kraljica Katarina Kosača Neum.

 

Kopirati
Drag cursor here to close