Pendeš

Provodimo preporuke revizije

Vijesti / Flash | 15. 03. 2017. u 17:11 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajuća Komisije za financije i proračun Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ljilja Zovko i članovi Komisije Zdenka Džambas i Safet Softić posjetili su danas Ministarstvo obrane BiH s ciljem praćenja realizacije preporuka Ureda za reviziju institucija BiH i zaključaka Doma naroda PSBiH u vezi s razmatranjem revizorskih izvještaja za 2015. za institucije koje su od Ureda dobile "mišljenje s rezervom" i "mišljenje s rezervom uz skretanje pažnje".

U razgovoru s ministricom obrane BiH Marinom Pendeš i njenim suradnicima, članovi Komisije izrazili su zadovoljstvo činjenicom da je Ministarstvo obrane BiH u velikom dijelu realiziralo preporuke iz revizorskog izvještaja Ureda za reviziju institucija BiH za 2015. godinu.

Ministrica Pendeš informirala je članove Komisije da je Ministarstvo donijelo Plan za otklanjanje utvrđenih nedostataka u izvještaju revizije za 2015. godinu, u kojem su jasno definirane aktivnosti, nositelji aktivnosti i rokovi za njihovu realizaciju.

Prema njenim riječima, vidljivi su pomaci koje Ministarstvo poduzima na realizaciji preporuka, prvenstveno kada je riječ o ispunjavanju preporuka Ureda za reviziju institucija BiH u dijelu koji se odnosi na sustave javnih nabavki, internih kontrola, kao i kontrola financijskog upravljanja.

Kada je riječ o ispunjavanju pojedinih preporuka Ureda za reviziju institucija BiH, ministrica Pendeš je naglasila da njihova realizacija ne ovisi samo o Ministarstvu obrane BiH, misleći pri tome na rješavanje preporuka u vezi sa statusom pokretne i nepokretne vojne imovine.

Članovi Komisije za financije i proračun Doma naroda PSBiH poručili su da će pružiti svu potrebnu pomoć s ciljem otklanjanja poteškoća s kojima se Ministarstvo obrane BiH susreće u svom radu s ciljem da, kako su rekli, Ministarstvo sljedeće godine dobije bolju ocjenu Ureda za reviziju institucija BiH, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close