Nezadovoljstvo

Provodi se anketa: Policija HNŽ-a bi mogla opet prosvjedovati

Vijesti / Flash | 08. 08. 2016. u 13:43 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tijeku je anketa među policijskim službenicima Hercegovačko-neretvanske županije o stupanju u štrajk, potvrdio je za Bljesak.info zamjenik predsjednika Sindikata policije MUP-a HNŽ-a Zoran Tipurić.

Kako nam je potvrdio Tipurić, sindikat policije HNŽ-a provodi anketu među svojim članstvom, a gotovo polovina članova Sindikata se izjasnilo za stupanje u štrajk.

''Još uvijek očekujemo rezultate ankete iz Prozora, Čapljine i Neuma, nakon čega ćemo objaviti rezultate i odluku hoćemo li stupiti u štrajk'', rekao je Tipurić.

Naime, portal StarMo.ba, pozivajući se na neimenovani izvor je naveo kako bi policija Hercegovačko-neretvanske županije mogla stupiti u štrajk najkasnije početkom rujna, te da će se s predstavnicima vlasti razgovarati o tome koji poslovi će se obavljati i tijekom trajanja štrajka, kako sigurnost građana i imovine ne bi bila ugrožena.

Podsjetimo, u svibnju ove godine u Sjevernom logoru prosvjedovalo je tristotinjak policajaca, a tada su naveli da se prosvjed organizira zbog toga što županijska Vlada ne poštuje pravomoćne sudske odluke, kao ni njihov redoslijed prispijeća na naplatu. Na prosvjedima u svibnju Sindikat je najavio masovnije prosvjede i mogućnost održavanja sličnoga prosvjeda na području čitave Federacije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close