Kriminalne aktivnosti

Protjeran državljanin Srbije koji je predstavljao prijetnju BiH

Prema državljaninu Srbije, Služba za poslove sa strancima, je poduzela mjere iz svoje nadležnosti te istom izrekla mjera protjerivanja sa teritorije BiH.
Vijesti / Flash | 28. 12. 2021. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Službe za poslove sa strancima u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, dana 27.12.2021. godine, na području Sarajeva locirali su državljanina Srbije, inicijala F.A., za kojeg je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine, jer se dovodi u vezu sa kriminalnim aktivnostima.

Prema državljaninu Srbije, Služba za poslove sa strancima, je poduzela mjere iz svoje nadležnosti te istom izrekla mjera protjerivanja sa teritorije BiH sa zabranom ulaska i boravka u periodu od pet godina. Osobi je određena mjera stavljanja pod nadzor smještajem u Imigracijski centar, gdje će isto boraviti dok se ne steknu uvjeti za udaljenje u zemlju porijekla.

Služba će i u narednom periodu  kontinuirano poduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close