Ravnatelji i Sindikat

Prosvjetari iznijeli uvjet za odgodu nastave u HNŽ-u

Vijesti / Flash | 06. 01. 2017. u 12:18 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Do odgode nastave bi moglo doći'', rekao je za Bljesak.info Slavko Lauš, potvrđujući kako Udruga ravnatelja i Sindikat HNŽ-a imaju prijedlog za ministra i roditelje.

''Do odgode nastave bi moglo doći, pošto će u ponedjeljak i utorak sigurno biti prehladno vrijeme. Ali odgoda je moguća samo pod uvjetom da se nastava nadoknadi za vrijeme proljetnog raspusta'', rekao je Lauš.

S obzirom da se učionice u Mostaru nisu grijale već tjednima, sigurno će biti previše hladno za učenike.

''Dakle jedini uvjet je da se nastava nadoknadi za vrijeme proljetnog raspusta. Za vrijeme proljetnih praznika djeca neće ići u školu na Veliki četvrtak i petak, u subotu, nedjelju i ponedjeljak. Trebali su ostati još četiri dana, međutim onda bi trebali nastavu početi četvrtkom i tu bi mogli nadoknaditi ovo što bi sada izgubili'', rekao je Lauš dodajući kako će se ovaj prijedlog dati ministru i Udruzi roditelja.

''Mislim da je ovo jedino rješenje da napravimo dobar posao za djecu, jer je sada prehladno, a i da se nastava ne gubi'', zaključuje Lauš.

Podsjetimo, Udruga roditelja Naša djeca je zatražila od nadležnih da razmislje o odgodi nastave zbog najavljene hladnoće, jer kako kažu, ''kada se nastava mogla odgoditi radi 'vrućine' može i radi hladnoće, a sve kako bi zaštitili zdravlje djece''.

Ministar obrazovanja, znanosti kulture i sporta HNŽ-a Rašid Hadžović ranije nam je rekao da će nakon dogovora s ravnateljima, probati pronaći najbolje rješenje, o čemu će obavijestiti javnost.

Inače, Lauš nam je ranije u razgovoru rekao kako je ovo dobra škola za sve, da se više nikada u devetom mjesecu ne odgodi početak školske godine.

Kopirati
Drag cursor here to close