Sarajevo

Prosvjedovali 25 dana, polili se benzinom, pa im ministar sredio posao

Vijesti / Flash | 08. 07. 2015. u 10:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvojica razvojačenih branitelja Armije BiH iz Kaknja Ćazim Bajrić i Namir Pipo posula su se benzinom i pokušala zapaliti ispred Vlade Federacije BiH, onjavila je televizija N1.

Prema njihovim riječima, oni su 25 dana bili ispred zgrade Vlade, ali nitko nije obraćao pažnju na njih.

Njihov pokušaj spaljivanja spriječili su pripadnici policije, nakon čega je iz zgrade Vlade izašao ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević, koji je potom kontaktirao načelnika Kaknja i dogovorio da dvojica boraca odu na razgovor 1. rujna kako bi se našli na listi prioriteta za zapošljavanje.

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević primio je danas dva razvojačena branitelja te rekao kako su oni su više od 20 dana dolazili pred tu instituciju, a prvi put su se resornom ministarstvu obratili krajem travnja.

Od tada su, kako je Bukvarević kazao Feni, primljeni tri puta. Pružena im je pomoć u hrani i liječenju, a ostvareni su i kontakti s resornim županijskim ministarstvom u Zenici i načelnikom Općine Kakanj s ciljem da se riješi problem njih dvojice.

Međutim, Ćamil Bajrić i Namir Pipo su nezadovoljni sve dok ne ostvare radni odnos. Njihova želja je posao u kakanjskom rudniku mrkog uglja.

''Ponovo sam danas kontaktirao načelnika Općine Kakanj i direktora tamošnjeg rudnika, dogovoreno je da će u petak biti primljeni na razgovor'', rekao je Bukvarević dodajući da Ministarstvo može dati preporuku i zamoliti da borci budu zaposleni.
Izrazio je nadu da će se izaći u susret ovim borcima. Njima je i danas uručen po paket s hranom i osiguran prijevoz do Kaknja.

Kopirati
Drag cursor here to close