Na Trgu djece Sarajeva

Prosvjedni skup 'Pravda za Dženana': Jedino nam stranci mogu pomoći

''Zamolio bih Inzka da iskoristi ovlasti i da pomete bagru u Tužiteljstvu'', rekao je otac stradalog mladića
Vijesti / Flash | 21. 11. 2018. u 20:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi prosvedni skup "Pravda za Dženana" okupio je večeras na Trgu djece Sarajeva prijatelje i sugrađane tragično stradalog mladića Dženana Memića, koji su još jedanput iskazali podršku porodici Memić u nastojanjima da dođu do pravde za svog sina.

Pred nekoliko stotina građana Sarajeva izašao je Dženanov otac Muriz Memić koji je naglasio da će borba za pravdu biti nastavljena, te se zahvalio Visokom predstavniku Valentinu Inzku koji je u Vijeću sigurnosti UN-a spomenuo slučajeve Memić i Dragičević.

''Zamolio bih Inzka da iskoristi ovlasti i da pomete bagru u Tužiteljstvu KS na čelu s Dalidom Burzić. Stranci su jedini koji nam mogu pomoći, a ja već godinama pokušavam dokazati kriminal u Tužiteljstvu i MUP-u KS. Dobio sam prijavu zbog nenajavljen prosvjeda, ali neću zbog toga odustati'', kazao je večeras Memić.

Odvjetnik obitelji Memić Ifet Feraget rekao je da sudski postupak presporo teče i obrana još uvijek nije dobila žalbu Tužiteljstva KS što usporava proces slanja slučaja s Županijskog suda u Sarajevu na nadležni Vrhovni sud FBiH.

''Slučaj bi bio jednostavan da postoji vladavina prava. Vode se parcijalne istrage i drastično se krši Ustav BiH, zakoni i međunarodne konvencije. Kompletna farsa sporo teče samo da bi se dobilo na vremenu'', izjavio je Feraget.

Kopirati
Drag cursor here to close