Nezadovoljstvo

Prosvjedi u Beogradu: Zgradu Skupštine gađali jajima i paradajzom

Saša Radulović je, nedaleko od zgrade Skupštine, kod Trga Nikole Pašića rekao novinarima da je današnji saziv parlamenta "falsificiran, kao i izbori".
Vijesti / Flash | 03. 08. 2020. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Okupljeni prosvjednici ispred Skupštine Srbije se razilaze, javlja reporter N1. Predvođeni raščinjenim monahom Antonijem Davidovićem bacali su jaja i paradajz na stepenice ispred Skupštine. Lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović izjavio je da ga je policija pokušala da spriječi da prisustvuje prosvjedu.

Reporter N1 prenosi da je neko vrijeme trajala rasprava između policije i Saše Radulovića, a pisane su kazne građanima koji su blokirali promet. Policija je tražila da građani budu na platou ispred Skupštine Srbije i nije im dozvoljeno da budu na kolniku.

Na prosvjedu nema Srđana Noga, a prema neslužbenim informacijama on je zaustavljen u svom vozilu u Sarajevskoj ulici.

Saša Radulović je, nedaleko od zgrade Skupštine, kod Trga Nikole Pašića rekao novinarima da je današnji saziv parlamenta "falsificiran, kao i izbori".

Naime, nekoliko desetina građana okupilo se ispred zgrade Skupštine, uglavnom ne nose maske i ne poštuju mjere držanja distance.

Radulović je ranije pozvao na prosvjed i rekao da je cilj da se "blokraju falsificirani zastupnici da konstituišu falisficiranu skupštinu".

Okupljeni ispred Skupštine koriste pištaljke i uzvikuju - "lopovi" i "nećete još dugo".

Oni nose i transparente na natpisima "Ua, Vučićeve sluge" i "Ua, lažni zastupnici".

Kopirati
Drag cursor here to close