Novi sustav plaća

Prosvjedi i u Banja Luci: Stop isplatama u kuvertama

Potpredsjednik Saveza sindikata Republike Srpske, Danko Ružičić je rekao da ne mogu više trpjeti da RS garantira u realnom sektoru najnižu plaću, koja iznosi 700 maraka.
Vijesti / Flash | 01. 05. 2023. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već tradicionalno i u Banja Luci su održani prosvjedi sindikalnih aktivista, povodom lošeg položaja radnika, piše UNA.

Naime, nekoliko stotina radnika i građana se okupilo u Parku "Mladen Stojanović", te na Praznik rada, zatražilo povećanje plata, bolje uvjete rada, a sve u cilju zaustavljanja masovnog egzodusa stanovnika, koji svoju sreću traže vani.

Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić je kazala da dio dobrog poslovanja pripada radnicima, odnosno radničkim leđima.

"Dio tog njihovog dobrog poslovanja ili većinski dio pripada upravo radnicima, radničkim leđima, radničkim rukama, oni su to zaradili a oni su uzeli pare za sebe. Imaju dvije mogućnosti, da se dogovorimo da dobijemo kolektivni ugovor, da povećamo plate svim radnicima u RS odmah i drugi da to ne urade, a mi smo spremni i da to otmemo", kazala je.

Potpredsjednik Saveza sindikata Republike Srpske, Danko Ružičić je rekao da ne mogu više trpjeti da RS garantira u realnom sektoru najnižu plaću, koja iznosi 700 maraka.

"Mi iz Saveza sindikata i granskih sindikata realnog sektora, predlažemo novi sistem plata u RS za realni sektor, što podrazumijeva da se svako radno mjesto mora posebno cijeniti i njegova stručna sprema koja je neophodna za to radno mjesto", rekao je.

Na licu mjesta su se tako mogle čuti poruke poput: "Stop isplatama u kuvertama", "ispravite nepravdu" i mnoge druge...

Inače, prvomajski prosvjed je organiziran od 15 granskih sindikata RS u Banja Luci, prenosi UNA.

Kopirati
Drag cursor here to close