Zabrinuti za okoliš

Prosvjed građana: Nećemo dopustiti gradnju hidroelektrana na Buni

''Našu peticiju potpisalo je 4.000 građana Mostara i odlučno kažemo - hidroelektrane na Buni neće se graditi'', kaže Oliver Arapović.
Vijesti / Flash | 24. 03. 2018. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koordinacija udruga okupljenih sa ciljem zaštite rijeka Bunice, Bune i Neretve organizirala prosvjed za očuvanje rijeka.

Prosvjed je održan na platou ispod Starog Mosta u Mostaru.

Prosvjedovali su, kako kažu, jer je na rijekama Bosne i Hercegovine planirana izgradnja oko 300 mini hidroelektrana, a posebno ih brine izgradnja hidroelektrana na Buni, kao i činjenica da su za investitore  najatraktivnije brze rijeke, zbog čega su na udaru i Neretva i njene pritoke.

''Mi smo protiv gradnje minihidroelektrana Buna 1 i Buna 2, da okupili smo se danas ovdje da ukažemo vlastima da takve projekte nećemo podržati i protiv toga se borimo već četiri godine. To bi znatno utjecalo na biljni i životinjski svijet, kao i na ljude koji stoljećima žive uz korito rijeke Neretve i rijeke Bune'', rekao je za Bljesak.info jedan od organizatora prosvjeda Oliver Arapović iz udruge ''Majski cvijet''.

Prema njegovim riječima, planirana je izgradnja dvije mini hidroelektrana.

''Iz županijskih institucija su nam rekli da će graditi gdje god vide potencijal. Mi u prosvjedu imamo podršku građanu i skupljeno 4.000 potpisa kada smo prvi put radili peticiju, što pokazuje volju građana da ne žele dopustiti da se izgrade Buna 1 i Buna 2'', rekao je Arapović.

Kopirati
Drag cursor here to close