Makedonski predsjednik

Zrakoplovna nesreća kod Mostara: Prošlo je 15 godina od smrti Boris Trajkovskog

Prisutnima se uime makedonske vlade obratio ministar za lokalnu samoupravu Suhejl Fazlij koji je kazao kako je pokojni predsjednik Trajkovski ostavio veliki pečat u makedonskoj povijesti.
Vijesti / Flash | 26. 02. 2019. u 13:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polaganjem vijenaca ispred spomen-obilježja na Matića brdu kod Mostara u utorak je obilježena 15. godišnjica pogibije makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskoga, koji je zajedno sa suradnicima i članovima posade stradao u zrakoplovnoj nesreći prilikom dolaska u Mostar na Međunarodnu investicijsku konferenciju 2004. godine.

Vijence su položila izaslanstva Vlade Republike Sjeverne Makedonije, Predsjedništva BiH, Ureda predsjednika RS Makedonije, Parlamentarne skupštine BiH, Ministarstva vanjskih poslova BiH, Veleposlanstva RS Makedonije u BiH, Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Grada Mostara te Udruge Makedonaca u BiH.

Foto: Fena / Obilježena 15. godišnjica pogibije Borisa Trajkovskog

Prisutnima se uime makedonske vlade obratio ministar za lokalnu samoupravu Suhejl Fazlij koji je kazao kako je pokojni predsjednik Trajkovski ostavio veliki pečat u makedonskoj povijesti.

''Trajkovski je bio čovjek od kojega mladi političari mogu mnogo naučiti. On je bio hrabar i odlučan čovjek koji je znao kako da, u teškim trenutcima, donese odluke koje ga mogu koštati političkih poena, ali odluke koje su bile dobre i u interesu za sve makedonske građane'', kazao je Fazlij.

Upitan da prokomentira dvije istrage koje su u BiH provedene zbog zrakoplovne nesreće te određenih sumnji u Makedoniji u same okolnosti pogibije Trajkovskog, ministar Fazlij je kazao kako sumnja postoji upravo zbog toga što je Makedonija imala predsjednika koji je znao donositi hrabre odluke te kako svi znaju da takvi političari "nerijetko plate svojim životom".

''Ima sumnje kod makedonskog naroda da je na predsjednika Trajkovskog izvršen atentat, ali bez dokaza to nitko ne može potvrditi'', kazao je Fazlij.

Foto: Fena / Obilježena 15. godišnjica pogibije Borisa Trajkovskog

Na obilježavanju 15. godišnjice pogibije makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog, pored makedonskih izaslanstava, prisustvovali su i županijski ministar branitelja Oliver Soldo, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić te predstavnici Gradske uprave Mostara.

Zrakoplov makedonske vlade srušio se 26. veljače 2004. godine na području sela Rotimlja. Osim Trajkovskog, u njemu su bili savjetnici iz njegovog ureda Dimka Ilkova-Bošković, Risto Blaževski i Anita Lozanovska, zaposlenik makedonskog Ministarstva vanjskih poslova Mile Krstevski, članovi osiguranja Boris Velinov i Ace Velinovski, te piloti Marko Markovski i Branko Ivanovski.

Kopirati
Drag cursor here to close