Nema više 'bijelog kruha'

Prošlo godinu dana: Čelnici Gradskog vijeća ostaju bez plaće!

Vijesti / Flash | 25. 11. 2013. u 15:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara, Murat Ćorić, te njegovi zamjenici Danijel Vidović i Slađana Gotovac, nakon što su dobili platu za rujan, primit će samo još jednu, s obzirom na to da im je gradonačelnik Ljubo Bešlić ukinuo to pravo, objavio je saajevski Dnevni avaz.

Njih troje je, kako je to ranije pojašnjavano, zakonski imalo pravo primati punu plaću godinu nakon isteka mandata, odnosno bili su na "bijelom kruhu" do 4. studenoga.

Iako se špekulira o tome da li je Bešlić, kao gradonačelnik, mogao donijeti takvu odluku, Vidović je za sarajevski list rekao da se "tu nema ništa posebno komentirati".

- Mi smo kao izabrani dužnosnici bili vezani za mandat, koji nam je istekao 4. studenog prošle godine. Znamo da nema zakonske odredbe o tome što se događa u slučaju da se ne održe izbori", rekao je Avazu Vidović, dodajući da imaju pravo na žalbu, ali da će vidjeti što će uraditi u vezi s tim.

Podsjećanja radi, Ćorić je, koji je i potpredsjednik Gradskog odbora SDA, izjavio da je neprirodno da gradom već godinu upravlja jedan čovjek, misleći na Bešlića, piše Avaz, a prenosi portal Starmo.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close