9. siječanj

Proslavu "Dana RS-a" osiguravat će 1.000 pripadnika MUPRS-a

Vijesti / Flash | 08. 01. 2017. u 13:28 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sigurnosnim mjerama obilježavanja "Dana RS-a", 9. siječnja bit će angažirano više od 1.000 pripadnika ministarstva unutarnjih poslova RS-a (RS), potvrdio je danas entitetski ministar Dragan Lukač.

Osiguravat će, između ostalog, paradu ''25 godina RS-a“, koja će biti održana na glavnom banjalučkom trgu - Trgu Krajine, a u kojoj će biti i svečani defile pripadnika MUPRS-a.

Lukač je u izjavi novinarima u Banja Luci rekao kako smatra da je to dovoljan broj policajaca da sve manifestacije 9. siječnja prođu bez problema.

''Pozivam sve građane RS-a da dođu u Banju Luku i da zajedno u miru i dostojanstveno proslavimo ovaj veliki praznik, rekao je Lukač, nakon što je danas položio vijence u okviru obilježavanja ''Dana RS-a“.

Na zahtjev stožera akcije ''Dan Republike 2017“, Ministarstva unutarnjih poslova RS-a, čiji je zadatak da osigura nesmetano održavanje proslave 9. siječnja, gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić donio je odluku o privremenoj zabrani rada poslovnih prostora, ugostiteljskih objekata i točenja alkoholnih pića, na području dijela grada Banja Luke gdje će biti održana parada te prema dvorani ''Borik'' gdje je najavljena svečana akademija.

Kopirati
Drag cursor here to close