Cvijanović

Prorade nakon 'hajke' - BiH institucije ne bi ni radile da nema medija

Vijesti / Flash | 15. 04. 2017. u 17:32 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da očekuje da Sporazum o klirinškom dugu prođe potrebnu proceduru i kada je riječ o Predsjedništvu i parlamentu BiH, te da BiH povuče novac od Klirinškog duga Rusije.

Cvijanović je istaknula da dok se ne napravi "medijska galama", BiH institucije ništa ne rade, piše Srna.

"Prvo je trebalo da te postupke odrade odmah na početku, čim su bili prvi rokovi. Trebali su pokazati svoj obraz, kao što je i Rusija pokazala svoj, i odmah stavili u proceduru", rekla je Cvijanović.

Dok se mediji nisu počeli zanimati kada će biti kliring i kada će ih uputiti na ratifikaciju u Ministarstvo vanjskih poslova, to se nije ni dogodilo.

"Da vi niste pitali, pretpostavljam da se još mjesec, dva, tri ili ne znam koliko ne bi ni dogodilo. Očekujem da prođe potrebnu proceduru i kada je u pitanju Predsjedništvo i parlament BiH. Rusko Ministarstvo financija je reklo da može novac da stavi na raspolaganje u roku od najviše 45 dana, a ja vjerujem da će to biti puno prije tog nekog roka i zato očekujem da povučemo taj novac", rekla je Cvijanović i istaknula da "taj novac nije kredit".

Kopirati
Drag cursor here to close