Politika ispred svega!

Propuštene odluke Predsjedništva BiH

Ono što je poznato i zbog čega su građani ogorčeni jest to što članovi Predsjedništva nisu dopustili vrijednu donaciju medicinske opreme bolnicama u BiH. Politika ispred svega!
Vijesti / Flash | 20. 10. 2021. u 08:16 Bljesak.info
Propuštene odluke Predsjedništva BiH

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Predsjedništvu Bosne i Hercegovine je bilo nemoguće dobiti informacije koje su to sve točke skinute s dnevnog reda posljednje sjednice.

Ono što je poznato i zbog čega su građani ogorčeni jest to što članovi Predsjedništva nisu dopustili vrijednu donaciju medicinske opreme bolnicama u BiH. Politika ispred svega!

Da zaista ne misle o građanima i da im više ništa nije bitno osim prikupljanja političkih bodova pokazalo je povlačenje odluke sa sjednice Predsjedništva BiH o bespovratnoj donaciji Japana za opremanje bolnica u BiH.

Dodik je dao prijedlog za povlačenje odluke, a Džeferović i Komšić ga podržali, svi pod izgovorom da novac ne propadne, jer Dodik o odlukama ne glasa.

"S druge strane ovakve odluke koje utječu na život građana i ako sudjeluju u njima onda bi pogazili sve što su rekli u Republici Srpskoj, tako da su se sad našli u problemu za koji ni oni ne znaju što da rade", kaže politički analitičar Velizar Antić, prenosi BHRT.

Politički analitičar Enver Kazat smatra da svi trpe štetu.

"Čime se šteta nanijela ne samo građanima već i institucijama RS, a ta politika vodi u ćorsokak i radi se ne samo o tome već o blokadi čitavog niza međunarodnih ugovora jasno je da štetu trpe i institucije BiH i građani BiH", rekao je Kazaz.

Riječ je o donaciji tri ambulantna vozila, rendgenima, te ultrazvučnim aparatima, od kojih bi korist imale i bolnice u Gradišci, Trebinju i Banja Luci.

Odluka o prihvaćanju donacije Japana jedna je od povučenih točaka, između ostalog povučene su još neke koje se tiču financiranja institucija u entitetima, a koje će biti uvrštene na sljedeću redovnu sjednicu Predsjedništva.

Tri člana Predsjedništva različito vide situaciju.

"Sada imamo sve više pitanja i sve više problema koje nas tjeraju na nastavimo ovaj način rada. Ako netko iz Federacije kaže - blokada - kako blokada ako ja sudjelujem u sjednicama Predsjedništva", zapitao se Dodik.

Komšić ne misli tako.

"Mogli smo i mi glasati protiv nekih financijskih odluka koje bi onda i RS oštetile, ali što je suština da se nadmudrujemo ako ćemo ići tako", stava je Komšić.

Džaferović je uvjeren da Dodik blokira.

"Biti protiv svega, čak i nekih formalnih stvari o kojima odlučuje Predsjedništvo je - što drugo nego blokada? Tvrditi da dolazi na sjednice a glasa protiv svega - što je drugo ako nije blokada", zapitao se Džaferović.

Analitičari ocjenjuju da u vrijeme kad smo među prvima po siromaštvu u Europi ovo nije bio trenutak za ovakve političke poteze, koji će za sobom samo proizvesti i veću odgovornost za brojne procese u zemlji koji godinama stagniraju.

Kopirati
Drag cursor here to close