Maloševići

Pronašli smo još jedan automobil ukraden i gurnut u Neretvu

Na dnu Neretve bi mogao ostati još dugo, jer se nalazi ''parkiran'' na skoro nepristupačnom mjestu za izvlačenje.
Vijesti / Flash | 25. 09. 2018. u 12:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što smo prije nekoliko dana pisali i aktivno pratili priču o potopljenom automobilu u Neretvi, u naselju Željuša sjeverno od Mostara, dobili smo informaciju o još jednom automobilu ''parkiranom'' na dnu Neretve.

U ovome slučaju, automobil je ukraden u jednom od južnih mostarskih prigradskih naselja ispred obiteljske kuće. Lopovi, najvjerojatnije isti koji su ukrali automobil, pokušali su provalu u jednu benzinsku crpku, isto na području Mostara. Prema snimkama s nadzornih kamera, lopovi su nakon što nisu uspjeli provaliti u unutrašnjost benzinske crpke, ukrali samo dvije limenke pića iz rashladnog frižidera.

Par dana nakon krađe i pokušaja provale, stanovnici južnog mostarskog prigradskog naselja Maloševići, u Neretvi su primijetili automobil. Kontaktirali su policiju koja je zajedno s vlasnikom ukradenog automobila utvrdila kako se radi upravo o navedenom vozilu.

Za razliku od slučaja u Željuši, automobil u Maloševićima je već više od mjesec dana na dnu Neretve. I prema neslužbenim informacijama, tu bi mogao ostati još dosta vremena.

Foto: Bljesak.info / Riječne struje automobil su odnijele na sredinu Neretve

Naime, prema fotografijama koje smo proteklog petka napravili iz drona, automobil je, nakon što je gurnut u Neretvu, završio na nepristupačnom mjestu za bilo kakav način klasičnog izvlačenja.

Dizalicom je nemoguće prići blizu kako bi se automobil na siguran način mogao izvući, a riječne struje na ovome mjestu su izrazito jake i predstavljaju otežavajući faktor.

Ipak, postoji način da se automobil sigurno izvuče na obalu. Jedan od ronilačkih klubova koji djeluje u Mostaru, navodno je u mogućnosti da posebnim tehnikama odigne automobil s riječnog dna i da ga dovuče do obale. Pretpostavljaju kako bi nakon toga bilo lakše automobil izvući i ukloniti iz Neretve.

Još se samo čeka nalog iz županijskog Tužiteljstva ili Ministarstva unutarnjih poslova koji bi izdali nalog za izvlačenjem automobila i na taj način na sebe preuzeli obvezu plaćanja ispostavljenog računa za navedenu uslugu.

Kopirati
Drag cursor here to close