Mreža Naše društvo

Pronađite svog načelnika!

Vijesti / Flash | 07. 11. 2016. u 10:35 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocija značaja i uloge zdravstvenih vijeća u unapređenju sustava zdravstva jedna je od ključnih aktivnosti projekta “Unapređenje prava pacijenata u BiH” koji implementira Mreža Naše društvo iz Mostara.

Prvom fazom projekta obuhvaćene su sljedeće županije: Hercegovačko-neretvanska, Zapadnohercegovačka, Srednjobosanska, Sarajevska i Hercegbosanska županija.

''Cilj nam je bio načelnike/gradonačelnike /ministre upozoriti na njihovu ulogu u samom procesu uspostave zdravstvenih vijeća koja je Zakonom o pravima, obvezama i odgovornostima pacijenata u FBiH propisana 2010. godine. Neki su naše sugestije prihvatili, neki su pokazali dobru volju, dok su neki odlučili u potpunosti ignorirati naše dopise i pozive.'', poručili su iz Mreže naše društvo.

Nakon završetka informativne kampanje, napravili su nove situacijske analize i grafički prikaz trenutnog stanja kada je u pitanju formiranje zdravstvenih vijeća.

Također, pozivaju građane da na sljedećem linku „pronađu svog načelnika/ministra“ i provjere, je li isti ispunio svoju zakonsku obvezu i formirao zdravstveno vijeće

Kopirati
Drag cursor here to close