Nakon tri dana

Pronađeno tijelo mladića koji se utopio u Mostarskom jezeru

Ronioci Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i Interventne spasilačke službe Mostar (ISS) danas su u 12: 45 sati u Mostarskom jezeru pronašli su tijelo mladića za kojim se tragalo protekla tri dana.
Vijesti / Flash | 23. 07. 2021. u 13:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon trodnevne potrage ronioci Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i Interventne spasilačke službe Mostar (ISS) pronašli su tijelo mladića koji se utopio u jezeru iznad HE Mostar.

Ronioci Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i Interventne spasilačke službe Mostar (ISS) danas su u 12 i 45 sati u Mostarskom jezeru pronašli tijelo mladića za kojim se tragalo protekla tri dana.

Nakon pronalaska i izvlačenja tijela iz jezera kod Hidroelektrane Mostar 28-godišnjeg Semira Husića pripadnici Policijske uprave Mostar su na licu mjesta obavili uviđaj.

Konstatirano je da na tijelu nema znakova nasilja, a po naredbi dežurne kantonalne tužiteljice, kako nam je potvrđeno, u nedjelju će biti obavljena obdukcija s ciljem točnog utvrđivanja uzroka smrti nesretnog mladića.

Njegovo tijelo je na, čak, 46 metara dubine, u jednoj pukotini pronašao Zoran Vlaho, dugogodišnji ronilac i predsjednik Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar, koji je zajedno sa svojim kolegama već u srijedu, jutro nakon utapanja, otpočeo potragu na  vodi i pod vodom.

''Tijelo je nađeno na vrlo nezgodnom mjestu, gdje je bila jako mala mogućnost da  baš tu, da tako kažem, upade, budući da je riječ o jednom jako malom kanalu u dijelu starog korita Neretve, koje je doslovno široko metar i po, a potom ide na jako veliku dubinu od 46 metara. Već na 20 metara korita, kanal je tako uzak da se, praktično, morate provlačiti kroz njega'' kazao je za avaz Vlaho.

Kako je rekao, nije imao orijentaciju koliko je bio udaljen od mjesta koje su obilježili kao moguću lokaciju, odnosno, onu koju su roniocima pokazali prijatelji nastradalog mladića koji su se kobnog dana nalazili s njim na splavu.

''Nakon pronalaska tijela, a kako kanal ide kosinom, morao sam se vratiti istim putem, praktično do jezera, na nekih desetak metara i tada sam ocijenio da je to bilo relativno blizu pozicije koju su nam dali očevici', 'naglasio je.

Pored ronilaca FUCZ i ISS jučer su u potragu bili uključeni i pripadnici ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice FUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close