Analiza

Pronađeni posmrtni ostaci žrtava 'Škorpiona'

Prema informacijama Instituta za nestale osobe BiH, neki pronađeni posmrtni ostaci se podudaraju sa identitetima dvojice od šest muškaraca bošnjačke nacionalnosti koje su 1995. godine strijeljali pripadnici paravojne jedinice "Škorpiona''
Vijesti / Flash | 26. 04. 2019. u 13:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Preliminarni rezultati DNK analize koštanih uzoraka uzetih prilikom ekshumacije posmrtnih ostataka iz masovne grobnice na području planinskog prevoja Rogoj u Trnovu, u junu prošle godine, pokazali su da se radi o sekundarnoj grobnici te da se u u njoj nalaze ostaci žrtava iz Srebrenice, a koje su ranije pronađene u grobnici u mjestu Godinjske Bare, općina Trnovo. 

Prema informacijama Instituta za nestale osobe BiH, neki pronađeni posmrtni ostaci se podudaraju sa identitetima dvojice od šest muškaraca bošnjačke nacionalnosti koje su 1995. godine u Godinjskim Barama strijeljali pripadnici paravojne jedinice "Škorpioni“. 

Grobnica u kojoj su pronađeni njihovi ostaci otkrivena je u šumovitom dijelu Rogoja gdje su prirodne vrtače duboke oko četiri metra iskorištene da bi se prikrili posmrtni ostaci žrtava. Neki dijelovi ljudskih skeleta pronađeni su i u najlon vrećama, priopćeno je iz Instituta za nestale osobe BiH.  

Kopirati
Drag cursor here to close