Nakon 13. listopada

Prolongirani najavljeni prosvjedi boraca

Vijesti / Flash | 25. 09. 2016. u 07:17 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević u subotu je s članom Kolegija Doma naroda Federalnog parlamenta Osmanom Ćatićem u Konjicu održao sastanak s Koordinacijom boračkih udruženja i saveza u FBiH.

Kako je priopćeno iz kabineta ministra Bukvarevića, na sastanku se raspravljalo o najavljenom prosvjednom okupljanju određenih boračkih kategorija 26. rujna pred zgradom Vlade Federacije BiH u Sarajevu.

Prolongirani prosvjedi

Povod za prosvjedno okupljanje je zahtjev Koordinacije za izmjenama Zakona o prijevremenom i povoljnijem umirovljenju pripadnika obrambeno-oslobodilačkog rata.

Nakon višesatnog sastanka u Konjicu, tajnik Koordinacije Husein Šabić pročitao je slijedeće priopćenje članstvo i javnost:

"Uvažavajući trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini i nakon sastanka s ministrom Bukvarevićem i zastupnikom u Domu naroda Osmanom Ćatićem, Predsjedništvo Koordinacije vas obavještava da se prosvjedi koji su bili najavljeni za ponedjeljak, 26.09.2016. godine prolongiraju do daljnjeg, odnosno do završetka sastanka Koordinacije s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti koji je zakazan za 13.10.2016. godine'', navodi se u priopćenju iz kabineta ministra Bukvarevića.

Sastanak 13. listopada


Koordinacija boračkih udruženja i saveza u FBiH kasno u petak dobila je poziv za sastanak u Parlamentu FBiH 13. listopada.

Na ovom sastanku Koordinacija, kako se navodi, od organa izvršne vlasti očekuje rješenje po pitanju Prijedloga izmjena i dopuna Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja obrambeno-oslobodilačkog rata.

''U skladu s održanim sastankom i na temelju ostvarenih telefonski kontakata s članovima Koordinacije, protesti koji su najavljeni za 26. rujan se prolongiraju za termin nakon odražavanja sastanka 13. Listopada'', kaže se u priopćenju Koordinacije.

Ova odluka Koordinacije borački udruženja i saveza u FBiH donesena je, kako se ističe, iz razloga uvažavanja trenutno složenih politički prilika i situacije u zemlji, da prosvjedi ne bi imali punu efikasnost, te u ovom trenutku ne bi donijeli željene rezultate. Stoga Koordinacija smatra da je potrebno sačekati rezultate sastanka 13. listopada.


Kopirati
Drag cursor here to close