I to francuskog Interpola

Profesorica krenula u Višegrad na izlet pa uhićena po Interpolovoj potjernici

U Sudu BiH, koji je nadležan za ekstradiciju, rečeno je da se Beograđanka nalazi u njihovom ekstradicijskom pritvoru i da je neizvjesno do kada će tamo ostati.
Vijesti / Flash | 26. 08. 2020. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Beograđanka N. Š. (44), profesorica engleskog jezika, uhićena je početkom kolovoza na graničnom prijelazu Vardište u Bosni i Hercegovini, i to po potjernici francuskog Interpola, zbog sumnje da je bila dio međunarodne kriminalne grupe za šverc narkotika.

Profesorici su lisice stavljene kada je krenula u Višegrad na izlet.

"Žena je bila na odmoru u zapadnoj Srbiji i odlučila je da obiđe i Višegrad. Na graničnom prijelazu je pokazala osobnu iskaznicu, a kada je policajac provjerio u sustavu, vidio je da je za njom na snazi potjernica jer je potražuje sud iz Bordoa u Francuskoj," kaže izvor i dodaje da je N. Š. odmah uhapšena i odvedena u ekstradicijski pritvor.

Prilikom uhićenja, s njom u društvu je bio i muškarac, koji je bio više nego šokiran, piše Kurir.

"On je normalno prošao granicu, bez ikakvih problema, ali kada su zadržali N. Š., čovjek je bio jako zbunjen. Nije znao što se deogađa, ali ni zbog čega je hapse. Blago rečeno, čovjek se zaprepastio, a sličnu reakciju imala je i privedena žena," objašnjava izvor.

Sud u Bordoru nalog za uhićenje profesorice iz Beograda izdao je u veljači ove godine.

"Njoj se na teret stavljaju kaznena djela pripadništvo organiziranoj kriminalnoj grupi, posjedovanje, prijevoz i ilegalni uvoz narkotika i supstanci opasnih po zdravlje ljudi, a za neka od njih u Francuskoj je zaprećena kazna veća od 10 godina zatvora. Istražitelji iz Francuske sumnjaju da je ona bila dio međunarodne kriminalne grupe, koja je u Francuskoj švercala narkotike. Kaznena djela za koja je sumnjiče navodno su počinjena u srpnju 2018. godine," objasnio je izvor.

U Sudu BiH, koji je nadležan za ekstradiciju, rečeno je da se Beograđanka nalazi u njihovom ekstradicijskom pritvoru i da je neizvjesno do kada će tamo ostati.

"Pritvor joj je određen 11. kolovoza i može trajati do 11. veljače 2021, kada bi trebalo da bude izručena, ili do promjene odluke suda u Bordou," spriopćili su iz suda.

Kopirati
Drag cursor here to close