Prnjavor

Profesor Vasić iz Prnjavora: Ako se HDZ poslužio mojim 5+, meni bi to bila samo čast

Vijesti / Flash | 13. 10. 2015. u 07:07 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mirnu jesensku svakodnevicu u Prnjavoru, općini u sjeverozapadnom dijelu Republike Srpske, pedesetak kilometara istočnije o Banje Luke, narušili su hrvatski mediji uspoređujući HDZ-ov politički program 5+ s onim koji je izmislio njihov profesor Mile Vasić prošle godine natječući se za mjesto poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, o kojem dolje više nitko i ne priča nakon što je do njih došla izjava premijera Zorana Milanovića kako "mi nismo Prnjavor, neka se nitko ne uvrijedi, mi ne slavimo cajke, mi ih suzbijamo i to će biti dio našeg programa", piše Jutarnji list.

Profesor Vasić pravi je gospodin, pametan i skroman sveučilišni profesor, uvjerit ćemo se u to popodne kada se vrati iz Sarajeva, gdje sređuje dokumentaciju za preuzimanje dužnosti veleposlanika BiH u Rumunjskoj.

Marin Marinković, urednik Radio Prnjavora, poručuje da je njegovo mjesto dobilo ime po crkvenom posjedu "proniji", kako su se nekada ta imanja zvala, pa da i hrvatska ima svoj Prnjavor nedaleko od Slavonskog Broda, no i njemu je jasno da je Milanović spornu izjavu dao u predizbornom žaru.

Tako misli i profesor Mile Vasić. On će završiti političku karijeru i prije nego što ju je zapravo i počeo. Program 5+ donio mu je samo 300 glasova od potrebnih 3000 da postane narodni poslanik, pa će je zamijeniti diplomatskom. Profesor je engleskog jezika i doktor ekonomskih znanosti, bio je dekan na tri, a prorektor na dva fakulteta. On nastoji smiriti strasti.

- Program je dobar, ali kod nas ljudi glasuju za one koji se znaju svađati, ne čitaju takve stvari previše. Ako se HDZ poslužio njime, meni bi to bila samo čast. Što se tiče Milanovića, možda nije imao zle namjere, možda je samo htio reći da smo mi veseo i duhovit narod. Ipak, možda bi mu trebalo uputiti neki dopis da pojasni što je htio reći, ako ne zbog nas svih, onda zbog Hrvata koji ovdje žive - smatra profesor Vasić.

- Ma samo malo volje i pameti, i puno discipline i sve ove naše zemlje će se oporaviti. Nisu zapadnjaci pametniji od nas. Imali smo mi državu koja je bila jača od mnogih tamo i da se nije raspala, danas bi mnogi pitali nas mogu li ući u EU, a ne mi njih - ispratio nas je profesor iz Prnjavora ovom pametnom rečenicom.

Kopirati
Drag cursor here to close